tisdag, juli 23

Idag var det dags att ge bilen ett ansiktslyft

Jag har inte varit vidare aktiv på bloggen tyvärr. Det är mycket som kommit emellan och plikten har kallat med jämna mellanrum vilket resulterat i mindre tid åt bloggandet. Men som alltid så försöker man så gott man kan och nu tänkte jag passa på att uppdatera sidan med lite goda nyheter. I fredags hann jag slutligen hunnit montera upp mina fordonslampor, nästan 1 månad efter att jag först beställde dom. Men det är som man brukar säga, bättre att göra något sent än aldrig.

Extraljus led på hela 120W gör nattkörningen mycket roligare

Jag valde att montera på IP68-klassade extraljus led som gav ett otroligt ljus gentemot de lampor jag tidigare använt Jag beställde totalt 3 st extraljus led som jag monterade på helt själv, installationen var relativt enkel och tog ungefär 30 minuter att genomföra. Extraljusen ger ett ljusflöde på ungefär 10.200 lumen per lampa vilket betyder att de nya lamporna avger över 30.000 lumen tillsammans ute på vägen!

Nu vet jag att en och annan läsare säkerligen suckar och tänker; ”En sån där fartdåre som bländar andra bilister..”, men icke jag respekterar mina medtrafikanter i allra högsta grad. Jag använder endast extraljusen när det inte finns mötande trafik även om det i vissa avseenden kan vara svårt att undvika helt och hållet. Jag är supernöjd med lamporna och kommer att försöka ladda upp lite bilder här inom kort.

Chefen beställde blixtljusramp på min rekommendation

Chefen på jobbet var väldigt imponerad av ljuset från de nya lamporna att han t.o.m rådfrågade mig om vart jag tyckte han borde köpa in sin led blixtljusramp ifrån. Vi använder blixtljusramper vid vägarbeten och nu var det jag av alla människor som fick agera ”expert” vilket inte händer varje dag direkt. Jag rekommenderade att han handlade från LG naturligtvis vilket också är butiken jag normalt sätt handlar belysning ifrån och det gjorde mig stolt att han faktiskt tog hjälp av mig för första gången någonsin.