Idag var det dags att ge bilen ett ansiktslyft

Jag har inte varit vidare aktiv på bloggen tyvärr. Det är mycket som kommit emellan och plikten har kallat med jämna mellanrum vilket resulterat i mindre tid åt bloggandet. Men som alltid så försöker man så gott man kan och nu tänkte jag passa på att uppdatera sidan med lite goda nyheter. I fredags hann jag slutligen hunnit montera upp mina fordonslampor, nästan 1 månad efter att jag först beställde dom. Men det är som man brukar säga, bättre att göra något sent än aldrig.

Extraljus led på hela 120W gör nattkörningen mycket roligare

Jag valde att montera på IP68-klassade extraljus led som gav ett otroligt ljus gentemot de lampor jag tidigare använt Jag beställde totalt 3 st extraljus led som jag monterade på helt själv, installationen var relativt enkel och tog ungefär 30 minuter att genomföra. Extraljusen ger ett ljusflöde på ungefär 10.200 lumen per lampa vilket betyder att de nya lamporna avger över 30.000 lumen tillsammans ute på vägen!

Nu vet jag att en och annan läsare säkerligen suckar och tänker; ”En sån där fartdåre som bländar andra bilister..”, men icke jag respekterar mina medtrafikanter i allra högsta grad. Jag använder endast extraljusen när det inte finns mötande trafik även om det i vissa avseenden kan vara svårt att undvika helt och hållet. Jag är supernöjd med lamporna och kommer att försöka ladda upp lite bilder här inom kort.

Chefen beställde blixtljusramp på min rekommendation

Chefen på jobbet var väldigt imponerad av ljuset från de nya lamporna att han t.o.m rådfrågade mig om vart jag tyckte han borde köpa in sin led blixtljusramp ifrån. Vi använder blixtljusramper vid vägarbeten och nu var det jag av alla människor som fick agera ”expert” vilket inte händer varje dag direkt. Jag rekommenderade att han handlade från LG naturligtvis vilket också är butiken jag normalt sätt handlar belysning ifrån och det gjorde mig stolt att han faktiskt tog hjälp av mig för första gången någonsin.

 

Behöver lite ny input

Det bubblar ofta av idéer inom mig och jag brukar få fokusera hårt för att sålla bland dem. För mig har det aldrig varit en brist på idéer som hämmat utan snarare för många att välja bland. En lyx, menar vissa, men det är också en sorts börda. Det blir ett ständigt pågående surr i skallen och en rastlöshet inuti som kan vara ganska stressande. Just nu är jag riktigt uppe i varv och känner att jag behöver något som tvingar mig att bryta de stressande tankesurren. Jag ska testa något nytt för att se om jag kan koppla bort, och -av. Jag har beställt en resa till Mexiko!

Vidga vyerna

Det är en smula out of character för mig att bara beställa en resa sådär, dessutom en så pass spännande resa, men jag ser väldigt mycket fram emot det. Jag vill vidga vyerna lite; besöka gamla indianruiner, äta nya maträtter, känna len sand under fötterna och lyssna till ett helt annat språk än det jag är van vid. Jag är också ganska sugen på tequila. Dessutom ska det bli spännande att få en närbild av det politiska läget i galna Mexiko – det ger nog lite välbehövt perspektiv.

Mexiko är ett stort land med mycket att uppleva och jag vet inte hur mycket jag orkar/hinner se, men jag har bokat resan med en Mexikospecialist, så jag får nog russinen ur kakan, vilket rimmar med min livsfilosofi. Jag tycker att Inca Tours har skapat ett suveränt koncept med sina nischade resor – vi får väl se vad jag har att säga när jag kommer hem igen!

Äntligen fick man gehör från chefen

led lysrör tak

Efter att ha arbetat på ett och samma företag i nästan 11 år så fick man äntligen chefen att lyssna på en. Jag arbetar inom processindustrin och vi befinner oss i ganska stora lokaler med starka metallhalogen lampor som hänger uppe i taket som drar otroligt mycket ström. Farsan är elektriker så jag har lärt mig det mesta inom el och även led belysning vilket betyder att jag är väldigt påläst kring dess för och nackdelar. Chefen som jag inte tänker nämna vid namn är lite av en besserwisser, han lyssnar inte på någon än sig själv helt enkelt. I många år har jag tjatat om att vi bör övergå till led för att spara pengar utan att egentligen fått någon gehör för detta. Men idag hände det äntligen, chefen kallade in mig på möte efter arbetspasset var slut och berömde mig för mitt initiativtagande.

Led lysrör från Svealight

Företaget köpte in nya lysrör från Svealight.se som farsan tidigare samarbetat med när han installerat ny belysning hos deras kunder så jag visste att lamporna höll god kvalitet. I lokalen använder vi gamla T8 lysrör och chefen berättade stolt om hur mycket pengar vi nu skulle tjäna på att gå över till T8 led lysrör med en så kallad retrofit lösning. Det var ingen ny information jag fick ta del av då jag redan känt till detta under många år men det var ändå väldigt kul att man äntligen fick lite upprättelse. Jag värnar om naturen och har tidigare varit medlem i Greenpeace och förklarade att det inte bara handlade om pengar utan också att de nya led lysrören inte innehåller farligt kvicksilver. Chefen kanske inte var lika entusiastisk som jag var på just denna punkten men jag är ändå otroligt stolt över att han äntligen tog det rätta beslutet. De nya led lysrören har en livslängd på över 64.000 timmar vilket är en stor skillnad jämfört med de gamla fluorescerande lysrören var alltför varmvita.

Svensk politik är ett skämt

Visst, jag måste erkänna ibland är jag en besserwisser men det kan jag inte göra mycket åt då jag faktiskt har rätt i det mesta, jag är faktiskt inte ironisk nu. Ibland blir man trött på det svenska samhället och dess politik för övrigt. Hela etablissemanget känns oseriöst och amatörmässigt, till exempel varför utsågs Alice Bah Kuhnke till kulturminister? Detta är ju på förhand helt osannolikt men ändå lyckades hon knipa denna roll. På vilka meriter kan man ju undra? Nu handlar inte detta om vad man heter i efternamn, personligen struntar jag i om Svensson eller mostafa är kulturminister men ingenstans på Alice Bah CV fanns det meriter som kvalificerade henne till denna roll. Se till exempel detta videoklipp nedan, jag finner inga ord..